Maksat hatta yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim kümelenme noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.
Lokal itfaiye yetkilileri ve bina denetçsonra, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm düzenleyici gereklilikleri karşıtladığından ve emin bir boşaltma rotası esenlamada etkili evetğundan emin olurlar.
Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.
Yangın Kapısı acil durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın yerı dizi yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının yoklama şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan aşkın hüsran vermesi önlenir.
Yukarıda iz alan özellikler; yangın baplarında zemin saha uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı faik olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının belde alması da zorunu kılınmıştır.
Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi bağırsakin hem de merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi yürekin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara onat şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın kapısı, autarı harbi açılacak şekilde kullanılır.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
Yangın baplarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak olduğu için, olabilir olan en kesik sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak üzere önlem kırmızıınmaktadır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.
Yangın kapıları, yangın esnasında yangın kapısı insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.